T.C. Sağlık Bakanlığı T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Bursa İl Sağlık Müdürlüğü Dörtçelik Çocuk Hastalıkları Hastanesi

Covid-19 Aşısı için Nasıl Bir Yol İzlenecek?

Güncelleme Tarihi: 29/01/2021

Aşı durumu nasıl sorgulanır?

Öncelikle aşı durumu kontrolü yapılmalı. Aşı  durumu e-Nabız  uygulamasından veya kısa   mesaj  yoluyla öğrenilebiliyor.
SMS yolu ile öğrenmek isteyenler 2023’e ASI yazıp boşluk bırakıp, Kimlik  Numarasını yazıp tekrar   boşluk bırakıp  Kimlik Seri
Numarasının son 4 hanesini yazıp gönderebilir.

Aşı randevusu nasıl alınır?

Aşı durumu sorgulaması sonucu aşı yapılacak  grupta yer alınıyorsa randevu için Merkezi Hekim Randevu Sistemi  (MHRS)
üzerinden tarih ve saat şeçilerek randevu oluşturulabilir. Direk 182 üzerinden de telefonla randevu alınabilir.

Randevu sonrası kısa mesaj ile bilgilendirme yapılıyor. Ayrıca randevu  bilgileri e-Nabız ve MHRS uygulamalarında da  görünüyor.

Nasıl aşı olunur?

Aşı olmak için seçilen  randevu   saatinde   randevu alınan sağlık   kuruluşuna gidilmesi  gerekiyor.  AŞILA  uygulamasından
randevu sahibinin sorgulaması yapılıyor.  Yine uygulama üzerinden aşının barkodu okutuluyor ve kaydediliyor. Kayıt işlemi sonrası
aşı uygulanıyor.

Aşı iki doz halinde uygulanıyor. İkinci doz randevusu ilk doz uygulaması ardından sağlık personeli  tarafından oluşturuluyor.  İkinci
doz randevu bilgileri yine kısa mesaj yolu ile iletiliyor. Ayrıca e-Nabız uygulamasından da randevu bilgileri görüntülenebiliyor.

Elektronik aşı kartına nasıl ulaşılır?

Aşı olanlar e-Nabız ve Hayat Eve Sığar uygulaması üzerinden elektronik aşı kartına erişebilecek.

Aşı hakkında detaylı bilgi için Sağlık Bakanlığı tarafından oluşturulan https://covid19asi.saglik.gov.tr/ sayfasını ziyaret edebilirsiniz.