Dörçelik'te Anne Sütüne Yönelik Poliklinik Hizmete Girdi

Güncelleme:

Dörtçelik Çocuk Hastanesi'nde Emzirme ve Laktasyon Polikliniği, düzenlenen programla hizmete girdi.

Anne ve anne adaylarına emzirme problemleri ile anne sütü konusunda uzman hekim eşliğinde yardımcı olmak amacıyla hizmete sunulan Emzirme ve Laktasyon Polikliniği'nin açılış programına Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, hastane Başhekimi Uzm. Dr. Sabit Şahin, hastane yöneticileri ve sağlık personelleri katıldı.

Programda konuşan Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, "Dörtçelik Çocuk Hastanemizde Türkiye'de ilk defa pediatrik palyatif bakım ünitesini de kurmuştuk. Annelerimizin bazı ihtiyaçlarını giderebilecekleri anne otelimiz var. Bu hastanemizde bebek ve çocuk hastalarımızın için gerekebilecek her türlü nitelikli sağlık hizmetleri üzerinde çalışmalarımızı da yapıyoruz. " dedi.

Anne Sütünün Önemi Anlatılacak

Çocukların sağlıklı geleceği için anne sütü ile beslenmesinin kritik önem arz ettiğine dikkat çeken Dr. Akan, "Bu nedenle ilimiz için bir ilk olan bu çalışmayı başlatmış bulunuyoruz. Poliklinikten tüm emziren anneler ve 36. haftasını tamamlamış tüm gebeler polikliniğimize müracaat edebilecek. Burada hedeflediğimiz çalışma annelerimize anne sütünün öneminin ve değerini aktarmak olacaktır. Bireye özgü randevu sistemi ile hekim ve ebe ya da hemşire arkadaşlarımızla kurulacak olan polikliniğimiz annenin kendini rahat hissedeceği bir ortamda sadece bebeğe ve annesine ayıracağımız zamanda emzirme ve anne sütü ile ilgili sorunlarını çözmede yardımcı olacaktır" şeklinde konuştu.

Akan'ın konuşmasının ardından kesilen kurdele ile poliklinik hizmete girdi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title