Refakat Politikamız ve Refakatçi Kuralları
04 Ocak 2024

Yeni Korona virüs salgını nedeniyle Sağlık Bakanlığı kararı gereğince ziyaret kuralları aşağıdaki gibi değiştirilmiştir.

1-
 Hastanemiz Sağlık Bakanlığı’na bağlı Devlet Hastanesi olup, 0-18 yaş grubu çocuklara hizmet vermektedir.
2- Mesai saatleri içerisinde hasta ziyareti yasaktır.
3- Mesai saatleri dışında haftanın her günü 19:00 - 20:00 saatleri arasında hastanın zaruri ihtiyaçlarını karşılamak üzere toplam 15 dk. yı geçmeyecek şekilde tek bir kişi tarafından yapılacaktır.
4Yoğun Bakım ve Palyatif Bakım ünitelerine ziyaret yapılmayacaktır.
5- Hasta refakatçisinin tek mümkünse aynı kişi olması uygundur.
6- Ateş ve öksürük gibi şikayeti olan ve son 14 gün Yurt Dışı seyahat öyküsü bulunanların hasta ziyaretine gelmesi yasaktır.
7- Hastanemizin telefon numarası, 275 20 00′ dır.
8- Dışarıdan hastanızla görüşme yapmak için 275′den sonra direk kapı numaranızı tuşlayınız.
9- Odanızdaki televizyonun kumandası servis hemşiresindedir. Taburcu olurken lütfen geri iade ediniz.
10- Düşme riski olan hastalarda yatak korkuluklarını yukarıda tutunuz. Gerektiğinde yatak kenarlıklarını kullanınız.
11- Refakatçi yatağını çarşaf sermeden kullanmayınız. Refakatçi çarşaf, yastık ve battaniyelerinizi görevli personelden isteyiniz.
12- İki kişilik odalardaki refakatçi yatakları hasta yatağının altında bulunmaktadır. Kullanımı hakkında görevliden bilgi alınız.
13- Yatakların hareket düğmeleri hakkında görevliden yardım isteyiniz.
14- Yatak başında ve banyoda bulunan hemşire çağrı zilini gerektiğinde kullanınız.
15- Kalorifer düğmeleriyle lütfen oynamayınız.
16- Yiyeceklerinizi açıkta bırakmayınız, buzdolabında muhafaza ediniz.
17- Çöplerinizi banyodaki çöp kovalarına atınız.(Peçete,tuvalet kağıdı vb.)
18- Hasta odalarında kesinlikle elektrik ocağı, ketıl vs. kullanmayınız.
19- Sıcak su ihtiyacınızı hasta mutfağında bulunan su ısıtıcılarından sağlayabilirsiniz. Mama ve çorbalarınızı ocaklarda ısıtabilirsiniz.
20- Yangın merdivenlerine açılan kapıları kesinlikle açmayınız.
21- Hastanemizde sigara içmek yasaktır.
22-Hasta yataklarına ziyaretçilerin oturması uygun değildir.
23- Taburcu işlemleri, Doktorunuz vizit yaptıktan sonra kat sekreteri tarafından yapılmaktadır. Hemşireniz sizi bu konuda bilgilendirecektir.
24- Hastanemiz Servis yatışlarında refakatçisiz hasta kabul edilmemektedir (Tercihen Anne)

Hastanemizi tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz.