Acil Servis
11 Ocak 2022

  • XIMG_8417.JPG
  • XIMG_8098.JPG
  • IMG_4373.JPG
  • xIMG_8101.JPG


Acil servisimiz, hastanemizin acil servisine başvuran tüm hastaların en hızlı ve en doğru şekilde tedavilerinin yapılması için organize edilmiştir.

Hastanemizin acil servisi, ayaktan gelen hastalarımız ve ambulansla gelen hastalarımız için ayrı ayrı olmak üzere iki hasta girişi mevcuttur. Acil servis içerisinde; hasta kayıt alanı, danışma, güvenlik ve polis noktası, triaj noktası, yeşil alan polikliniği, sarı alan polikliniği ve kırmızı alan müdahale odası, 15 yataklı monitörlü müşaade odası, soğuk buhar tedavisi odası, enjeksiyon ve ilaç uygulama odası, izolasyon odası, detoksifikasyon ve fizik soğutma banyosu, acil laboratuarı ve acil röntgen ünitesi, normal tuvaletler ve engelli hasta ve hasta yakınlarımıza özel tuvaletler ile konforlu ve geniş bekleme salonumuzla hizmet vermektedir.

Acil Servisimiz 7 gün 24 saat hizmet vermektedir. Acil servisimize il içinden ve dışından sürekli olarak hasta akışı bulunmaktadır. Başta adli vakalar, zehirlenmeler, düşmeler, travmalar, ateşli hastalıklar, kovülsiyonlar olmak üzere her türde acil vakalar başvurmaktadır. Hastalarımıza daha iyi hizmet vermek amacıyla gün içerisinde, 1 çocuk uzmanı hekim, 2 pratisyen hekim, 1 çocuk cerrahisi uzmanı hekim, eğitimli hemşire ve personelleri ile hizmet vermektedir.

Triaj: Acil servise başvuran hastalar triaj alanına yönlendirilir. Burada triaj görevlisi tarafından triaj skalasına göre ilk değerlendirmeleri yapılır, hastalar aciliyetlerine göre gerekli alanlara yönlendirilir.

Yeşil Alan: Genel durumu itibariyle stabil olan ve ayaktan tedavisi sağlanabilecek sağlık sorunları bulunan hastalartriaj tarafındanyeşil alana yönlendirilir. Hekimin muayenesine göre tetkik, tahlil istenen hastalar gerekli birimlere yönlendirilir. Hekim muayenesi biten hastaların reçeteleri hekimi tarafından düzenlenerek muayene işlemleri bitmiş olur.

Sarı Alan: Hayatı tehdit eden bir yaralanması ya da hastalığı olmayıp bir süre bekleyebilecek hastalar triaj tarafından sarı alana yönlendirilir. Hekimin muayenesine göre tetkik, tahlil istenen hastalar gerekli birimlere yönlendirilir, gerekiyorsa konsultasyonları yapılır. Yatışı planlanan hastaların yatış işlemleri hasta yönlendirme personeli eşliğinde yapılır. Yatışı yapılan hastaların, Yoğun Bakım Üniteleri gibi özellik arz eden birimlere nakli hemşire eşliğinde, diğer kliniklere nakli ise hastanın klinik durumuna ve hekim istemine uygun olarak, hasta yönlendirme personeli eşliğinde yapılır.

Kırmızı Alan: Hayatı tehdit eden, hızlı yaklaşım, eş zamanlı değerlendirme ve tedavi gerektiren durumlar, kırmızı alana alınır. İlk müdahalesi uygulanır. Hastanın yakın takip ve tedavisi burada yapılır. Hekimin istemi doğrultusunda hemşire eşliğinde gerekli birime nakli sağlanır.

Enjeksiyon Odası: 18 yaş altı tüm reçeteli enjeksiyonlar ve hekim tarafından uygun görülen uygulamalar acil bilgi işlem görevlisi tarafından bilgisayar kayıtları yapıldıktan sonra uygulanır.

Gözlem Odaları: Hekim tarafından muayene edilen ve gözetim altında tutulması gereken hastalar gözlem odalarına alınarak mayi uygulama, periferik soğutma, nebulizatörle ilaç uygulanması ve benzeri işlemleri burada yapılarak hastalar gözlenir ve tetkik-tedavileri yapılır.

Acil Laboratuvarı: Acil servise başvuran hastaların gerekli tahlilleri burada yapılır.

Acil Röntgen: Acil servise başvuran hastaların radyolojik çekimleri burada yapılır.